Geschiedenis

Januari 1996

Op 1 januari start Jannie Jansen na een pittige opleiding haar eigen rijschool. Ze noemt deze rijschool: "Verkeersschool Jannie Jansen". Met de nadruk op verkeersschool, want zij zit boordevol ambities en wil niet alleen een autorijschool beginnen maar streven naar een complete verkeersschool waar cursisten heel persoonlijk opgeleid en begeleid worden om zo later als een vlotte, zelfstandige, verkeerswaardige en sociale weggebruiker door het verkeer te rijden. Er wordt gestart met reclame maken en theorielessen.

Februari 1996

Op 28 februari wordt de felblauwe SEAT-IBIZA afgeleverd en kan de eerste praktijkles gegeven worden. Het is een periode van wennen, de weg en haar draai vinden en plannen. Maar door haar enthousiasme en gedrevenheid en door gewoon te blijven, wordt haar naam steeds bekender en krijgt zij het alsmaar drukker.

September 1996

Deze drukte doet haar man Hein Jansen besluiten om op 21 september ook naar Rijopleidingsinstituut Nieuwegein te gaan. Net zo gedreven en fanatiek als zijn vrouw volgt hij deze opleiding. Het stagelopen was voor hem niet zo moeilijk en hij reed dan ook vele uren achter in de auto mee. Jannie leerde hem veel en zo stonden de neuzen ook in dezelfde richting. Want het motto gold nog steeds: Persoonlijke begeleiding.

1 september 1997

Hein is ook in het bezit van het instructeurcertificaat. Het is nu mogelijk om Jannie te ondersteunen die het nu wel heel erg druk heeft gekregen. Er wordt dan ook besloten om een tweede auto bij te bestellen. Hein heeft ondertussen nog enkele certificaten zoals bromfiets en taxileraar. Ook heeft hij de cursus marketing gevolgd. Dit is allemaal toekomst gericht.

1 mei 1998

De tweede felblauwe SEAT-IBIZA is weer door autobedrijf Huub Smolders afgeleverd en Hein kan in de avonduren en op zaterdag in zijn eigen lesauto praktijkles geven.

1 augustus 1998

Hein neemt ontslag bij zijn werkgever en gaat fulltime samen met Jannie verder met de Verkeersschool. Samen hebben zij het erg druk, hele dagen praktijkles, twee avonden theorieles zowel auto als bromfiets en nog een gezin met 4 kinderen. Daarom wordt uitgekeken naar iemand die parttime kan lessen.

oktober 1998

Op dit moment kwam de oudste dochter van Jannie en Hein op de proppen met de mededeling dat zij ook de instructeuropleiding wilde gaan volgen. Dit viel uiteraard in goede aarde en Monique startte in januari 1998 met de opleiding.

1999

Een druk jaar met allerlei ontwikkelingen.

19 januari 2000

Monique komt ook in het bezit van haar instructeurcertificaat en treed toe tot de V.O.F. Tot dan dus een familiebedrijf wat steeds meer bekendheid krijgt.

Maart 2000

Omdat instructeurs verplicht zijn om elke 5 jaar een applicatiecursus te volgen, gaat Jannie weer naar de schoolbanken en wordt er besloten dat Hein een nieuwe categorie (die ook geldt als applicatie) er bij gaan halen. Dit is de categorie E achter B. Personenauto met aanhangwagen.

Juni 2000

Jannie slaagt voor haar applicatie, dus dat is weer voor 5 jaar zekerheid.

15 december 2000

Hein slaagt voor de categorie E bij B. Jannie stelt voor (lees: besluit) dat er nu dan ook meteen een combinatie besteld moet worden. Dit voorstel wordt natuurlijk meteen aangenomen en op 8 maart 2001 wordt de SEAT ALHAMBRA en de 6 meter lange aanhangwagen afgeleverd.

16 juni 2001

In combinatie met hun 25 jarig huwelijk wordt met een geweldig feest het 5 jarig jubileum gevierd.

September 2001

Besloten wordt om ook een motoropleiding te starten. Dus er worden motoren gekocht en een instructeur verzord de opleiding.

Januari 2002

Door de grote drukte en vele aanmeldingen wordt de verkeersschool steeds groter.

2002 - 2003 - 2004

Drukke jaren met allerlei ontwikkelingen. Een daarvan is dat Hein vanaf oktober 2002 gastdocent wordt op een opleidingsinstituut voor rijinstructeurs. Na goed overleg besluiten Janne en Hein na deze drukke jaren terug te gaan naar hun basisinstelling van 1996. Persoonlijke begeleiding en de "ons kent ons" sfeer.

augustus 2005

Jannie en Hein full-time en Monique springt bij als parttimer. Zij verzorgen nu de autorijlessen, auto met aanhangwagen, theorielessen op `n zeer persoonlijke manier. Hun vriend Manfred verzorgt het hele motorpraktijkgedeelte

Februari 2015

We zijn nu zo'n 10 jaar verder en in die jaren is er het nodige veranderd. Jannie werd voor de tweede maal ziek en er werd besloten (en dat ging dus lichamelijk niet meer) dat zij op hield met les geven. Het resultaat is dus dat Hein de complete rijopleidingen alleen verzorgt. Jannie doet op de achtergrond de nodige zaken. Hun vriend Manfred regelt nog altijd de motor praktijklessen.

Februari 2021

Op 16 februari 2021 is onze oprichtster Jannie Jansen overleden. Hein zal de verkeersschool voort zetten.
Geslaagden
Geen geslaagden
(bekend)
deze week

<< week 28 2024 >>
Contact
Stadselaan 15
5555 AK Valkenswaard
[t] 040 2019238
[m] 06 20037208
Admin (alleen voor beheer)